U bent hier

Bus door Langeraar!

  

De werkgroep Verkeer en Veiligheid is erg verheugd dat er vanaf 9 december 2012 weer een bus gaat rijden door de kern Langeraar. Woensdag 18 april is officieel bekend gemaakt dat de provincie de aanbesteding van het Openbaar Vervoer gegund heeft aan Arriva. Arriva heeft een vervoersplan opgesteld dat gunstig uitpakt voor Langeraar: na 20 jaar is Langeraar weer in de dienstregeling opgenomen. 

Arriva zal in Zuid-Holland Noord een aantal verbeteringen doorvoeren in het busvervoer. Zo komt er een volledig nieuwe en milieuvriendelijke busvloot, waaronder een aanzienlijk aantal extra comfortabele bussen voor op de doorgaande verbindingen, zoals tussen Zoetermeer en Leiden en tussen Alphen aan den Rijn en Schiphol. Van en naar de luchthaven zullen ook ’s nachts bussen gaan rijden net als op zaterdagen tussen Gouda en Rotterdam. Arriva gaat het beschikbare openbaar vervoer efficiënter inzetten door de huidige dienstregeling te herzien, waardoor op een aantal plaatsen door bundeling van lijnen hogere frequenties en/of snellere verbindingen ontstaan. Als nieuwe service komt Arriva met gratis WiFi op alle bussen in de regio en met drie vervoerwinkels op de stations van Leiden, Alphen aan den Rijn en Gouda.

De looptijd van de nieuwe concessie is 8 jaar, met een mogelijkheid tot verlenging van nog eens 2 jaar. Voor de nieuwe concessie definitief wordt verleend, geldt er eerst een wettelijke bezwaartermijn van 6 weken. Pas na deze termijn wordt de gunning aan Arriva definitief.

www.zuid-holland.nl/contentpagina.htm?id=91952

 

Tweets van de Dorpsraad

Twitter

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer