U bent hier

Enquete om duidelijkheid te krijgen over juiste plek markt

De werkgroep Ruimtelijke Ordening Wonen en Winkels van de Vereniging Dorpsraad Rondom de Plassen in Langeraar/Papenveer houd op zaterdag 24 maart een enquette over de plaats en verkeersveiligheid van de marktkramen op zaterdag en dinsdag.

Op zaterdag 24 maart zijn er de hele dag leden van de werkgroep bij winkelcentrum De Strooplikker in Langeraar, om bezoekers , winkeliers, marktkraam houders en aanwonenden te vragen of zij op een vijftal multiple choise vragen antwoord willen geven. Dit betreft een enquette of de huidige plaats van de marktkramen wel de juiste is. In het Dorpsplan , de leidraad van de Dorpsraad, welke in maart 2011 aan de gemeente is aangeboden, en van reacties door de gemeente Nieuwkoop is voorzien hebben de inwoners al aangegeven dat zij de markt graag weer terug willen zien op de oude plaats . Dit is op het pleintje nabij het beeldje van de Strooplikker. De gemeente heeft in het dorpsplan geantwoord dat er reeds plannen zijn om de plaats te wijzigen. Echter dit is nog steeds niet gebeurd.

Bij navraag is er door de afdeling Economische zaken geantwoord dat er geen klachten over de standplaats zijn , en dat er dus geen reden is om de plaats te wijzigen. De werkgroep houdt daarom deze enquette omdat zij de ervaring hebben dat de markt , op de T- kruising Kerkpad- Langeraarseweg en midden in het woonerf de kruising zeer onoverzichtelijk maakt , mede door de parkeerplaatsen links en rechts van het Kerkpad voor de winkels en de pinautomaat in het pand op de hoek.

Op dinsdag 27 maart heeft de werkgroep een gesprek met de gemeente en de afdeling Economische zaken waar de markt onder valt. Met de enquette erbij willen we aantonen dat verplaatsen een breed onderbouwde steun heeft van de inwoners. De enquette kan direct binnen enkele minuten ter plaatse worden ingevuld. Ook kan hij in de brievenbus worden gedaan op v. Brederodeplein 7 Langeraar.

De vereniging Dorpsraad Rondom de Plassen kan ook nog altijd nieuwe leden inschrijven. dit kan dus ook op zaterdag 24 maart op de markt. Hierbij kunt u ook aangeven dat u wilt meehelpen in een van de werkgroepen die nog leden kunnen gebruiken.

Tweets van de Dorpsraad

Twitter

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer