U bent hier

Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (regel 2394 van /customers/b/2/5/daniazoet.nl/httpd.www/includes/menu.inc).

Rondom de Plassen stelt zich voor.

Op 16 februari 2010 heeft de gemeente Nieuwkoop Papenveerders en Langeraarders gevraagd om de verbeterpunten voor de dorpskernen Papenveer en Langeraar aan te dragen. Dit verzoek is ter harte genomen. Dank zij de inbreng van vele dorpsgenoten en ondersteuning vanuit de gemeente Nieuwkoop is het dorpsplan Langeraar – Papenveer tot stand gekomen. Dit dorpsplan bevat vele thema’s die volgens de dorpsbewoners de komende jaren de meeste aandacht vragen en/of verbeteringen behoeven. Vier werkgroepen gaan aan de slag met de aanbevelingen. De vier werkgroepen zijn:

  • Ruimtelijke ordening, wonen en winkels
  • Natuur, Recreatie en Water
  • Junioren, Welzijn en Senioren
  • Verkeer en Veiligheid

 

De uitvoering van het dorpsplan kan alleen tot succes leiden als burgers en gemeente op gestructureerde wijze met elkaar praten over voorgenomen beleid, te nemen maatregelen of het snel oplossen van problemen. Om hieraan vanuit de dorpskernen Papenveer en Langeraar invulling aan te geven is - als eerste binnen de gemeente Nieuwkoop - de vereniging Dorpsraad Rondom de Plassen officieel opgericht.

 

De vereniging heeft als doel:

  • De belangen van de beide kernen bij het gemeentebestuur, waterschapsbestuur en/of andere instanties te behartigen en te verdedigen
  • De onderlinge samenwerking tussen de inwoners van Langeraar en Papenveer te bevorderen
  • De burgerzin en het saamhorigheidsgevoel te bevorderen
  • Initiatieven vanuit de bevolking te ondersteunen, die een algemeen belang dienen

 

Het bestuur en de deelnemers van de vier werkgroepen willen zich hiervoor heel graag inzetten. Maar wij kunnen dit niet alleen. Het bestuur wil heel graag met u, de dorpsbewoners van Papenveer en Langeraar aan de slag om de aanbevelingen uit ons dorpsplan zoveel als mogelijk te realiseren. Hoe meer leden/inwoners door het bestuur van de Dorpsraad worden vertegenwoordigd des te sterker staat het bestuur in het overleg met de gemeente Nieuwkoop , het Waterschap en andere belanghebbende. inschrijfformulier

Tweets van de Dorpsraad

Twitter

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer