U bent hier

Langeraar krijgt weer een bus


Vanaf 9 december 2012 jaar moet er op doordeweekse dagen minimaal twaalf keer per dag een bus stoppen in Langeraar. Dat blijkt uit het programma van eisen voor de Europese aanbesteding van het openbaar vervoer in de regio. Op dit moment rijden er geen gewone bussen door het dorp.


De gemeente Nieuwkoop pleit al jaren voor de verbetering van het openbaar vervoer naar Langeraar. Doordat er in Langeraar minder dan 3000 mensen wonen, is het onder de huidige normen voldoende als het dorp bereikbaar is met de belbus. In de nieuwe concessie worden de inwoners van het naburige Papenveer opgeteld bij Langeraar. Daardoor gaat het dorp over de norm van 3000 inwoners heen.


Omdat in de nieuwe aanbesteding bovendien de eisen voor het busvervoer in kleinere kernen flink zijn opgeschroefd, komt Langeraar eind volgend jaar op minimaal twaalf bussen per doordeweekse dag, negen op zaterdag en zes op zondag. De terugkeer van de bus in Langeraar is het meest opvallende element in het programma van eisen waar de provincie later deze maand over vergadert

Tweets van de Dorpsraad

Twitter

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer