U bent hier

Samen eten slaat aan

Langeraar- De tafels zijn gedekt, de roosjes staan op tafel en in de keuken zijn de koks bezig met de laatste voorbereidingen voor het diner. Rond 17.00 uur loopt het restaurant van de Aarhoeve vol met gasten die zich hebben opgegeven voor het Samen Eten. Woensdag 2 november schoven dorpsgenoten voor de vijfde keer aan.

Met de vijftig mensen die zich hebben opgegeven, is het restaurant vol. Alle gasten komen uit Langeraar en Papenveer. De werkgroep ‘Senioren’ van dorpsplan Rondom De Plassen heeft het Samen Eten opgezet om dorpsgenoten met elkaar in contact te brengen. Het concept lijkt een schot in de roos. “Mensen vinden het prettig om dichtbij uit eten te kunnen gaan en sommigen komen zodat ze niet alleen hoeven te eten. Ook hoorde ik mensen zeggen dat ze het leuk vinden weer eens met andere mensen te praten. Dat is precies de bedoeling van het Samen Eten”, zegt Ineke van Weeren, lid van de werkgroep.

Het menu is altijd een verrassing voor de gasten. Deze keer, met de winter in aantocht, kwam er een ‘aangeklede’ erwtensoep op tafel. Dat bleek een goede keuze, door velen werd voor een tweede keer opgeschept. Het nagerecht bestond uit bananenijs met chocoladesaus en slagroom. Omdat deze avond voor de vijfde keer werd georganiseerd, heeft de werkgroep het keukenteam van de Aarhoeve bedankt met een bos bloemen. Ook de gasten kregen een bloemetje.

De volgende avond is op woensdag 7 december. Aanmelden kan bij Wijdezorg, Huize Aarhoeve, tel.602741. Wegens grote belangstelling is het verstandig snel te reserveren maar uiterlijk tot en met maandag 5 december.

Tweets van de Dorpsraad

Twitter

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer