Informatie over ROWW

Een van de  vier werkgroepen van de Dorpsraad Rondom de Plassen is de werkgroep Ruimtelijke Ordening Wonen en Winkels. In de “wandelgangen”kortweg ROWW.

De taken voor deze werkgroep omvat een breed scala aan onderwerpen.

Ruimtelijke Ordening b.v. is al veelomvattend, en vereist van onze  zes werkgroepleden veel aandacht en concentratie om de vele regelgeving, bestemmingsplannen, en bouwplannen die daar ondervallen te volgen, te bespreken, en te reageren in samenwerking met gemeente en andere overheden. Een goed voorbeeld hiervoor is de verplaatsing van v.v. Altior naar de nieuwe Sport en Recreatiezone naast de waterzuivering, waar wij nu al overleg voeren in samenwerking met Altior en de gemeente Nieuwkoop, om dit grote project in goede banen te leiden met zo weinig mogelijk overlast voor de inwoners.

Wonen is zeker zo belangrijk.Ook hier zal  de werkgroep alle toekomstige bouwplannen in een vroeg stadium en in goede samenwerking met gemeente en woning stichtingen  moeten bespreken. Zodat er, zoals in ons Dorpsplan is vastgelegd word gebouwd naar behoefte van de inwoners van Langeraar en Papenveer , en zeker ook voor voldoende uitbreiding, zodat er ook daadwerkelijk voldoende draagkracht is voor de A-kern status die ons door de gemeente is toebedeeld. Ook hiervoor is er al diverse keren overleg geweest met de gemeente betreffende verschillende bouwplannen.

Het winkelbestand in Langeraar en Papenveer is naar ons idee onder de maat, maar om ondernemers enthousiast te maken voor vestiging in onze kernen, zullen we met alle inwonenden ook moeten zorgen dat er bestaansrecht is voor deze ondernemers. Ook de marktkramen op zaterdag is nog niet geweldig, en er is nog discussie over de plaats van de kramen. Binnenkort zal de werkgroep met een  schriftelijk onderzoekje aan omwonenden, winkeliers kraamhouders en bezoekers, peilen wat de ideeen en wensen zijn hiervoor.

U bent hier

Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (regel 2394 van /customers/b/2/5/daniazoet.nl/httpd.www/includes/menu.inc).

Blog van Werkgroep Ruimtelijke Ordening Wonen en Winkels

Brief verpaupering

Deze brief is namens de werkgroep ROWW verstuurd naar de eigenaren met percelen die er verpaupert uitzien.

Gebiedsontwikkeling Langeraar-Oost

Nadat Altior in februari 2011 definitief te horen heeft gekregen dat er een verplaatsing zal gaan plaatsvinden, is de huidige locatie van Altior versneld in beeld gekomen bij de gemeente als toekomstige bouwlocatie. Deze bouwlocatie wordt Langeraar-Oost genoemd.

Verplaatsing marktkramen Langeraar

Naar aanleiding van het in het Dorpsplan opgenomen punt, dat de marktkramen de aanwezige winkels moeten versterken en niet afstoten, en dat het daarom noodzaak is dat de kramen op dinsdag en zaterdag weer naar het middenpleintje terug keren, heeft de werkgroep Roww, ook omdat de huidige standplaatsen op de hoek Kerkpad/ Langeraarseweg een onoverzichtelijke en zeer onveilige situatie is, op 24 maart 2012 een enquête gehouden onder bezoekers, winkeliers, marktkraamhouders en omwonenden.

Bestemmingsplan Langeraar

De werkgroep ROWW is door de gemeente bij monde van dhr. Uko Post geïnformeerd over de stand van zaken rondom het bestemmingsplan. Op 25 april zijn met Uko Post alle aanvragen en de voorgenomen beslissingen van de gemeente voor het bestemmingsplan Langeraar & Papenveer doorgenomen. Punten van aandacht waren de aanvragen van de Vossenburgh, Wassenburg, Hijdra, Steenwinkel, van der Jagt (nr126 & nr15).

Bouwplan Damstaete

Op 3 november 2011 heeft de werkgroep ROWW een eerste bijeenkomst gehad betreffende het bouwplan Damstaete (het voormalige terrein v.Tol metaalbewerking/trapveldje aan de W.Ontzigtstraat. Bedoeling is om hier kavels grond in de vrije sector te verkopen waarop gedeeltelijk ook bijv. woningen met kantoor aan huis gevestigd kunnen worden. Ook word hier dan vanaf de W.Ontzigtstraat de toekomstige ontsluiting voor Langeraar Noord-West aangelegen. (bouwen achter de Koelemanstraat.)

Bouwlocatie Langeraar Noord-West

De bebouwing achter de Koelemanstraat ( LangeraarNoord-West) zou in de eerste fase 44 woningen opleveren. Door de economische situatie en in  het bijzonder , de ontwikkelingen in de woningbouw heeft de gemeente Nieuwkoop haar plannen herzien.

Eerst zal Langeraar-Oost (Locatie bestaand voetbal terrein Rksv Altior) worden ontwikkeld en daarna pas Langeraar- Noord-West vanaf 2019.

 

Activiteiten van de Werkgroep ROWW

In de afgelopen +/- 3 maanden heeft de werkgroep veel bijeenkomsten,  inloop avonden  en middagen  bezocht en werkgroepvergaderingen gehouden.

 

Uitslag Enquête verplaatsing marktkramen

De werkgroep Ruimtelijke Ordening Wonen en Winkels van de Vereniging Dorpsraad Rondom de Plassen in Langeraar/Papenveer heeft op zaterdag 24 maart een enquette gehouden over de plaats en verkeersveiligheid van de marktkramen op zaterdag. Hierbij de Resultaten.

Voetbalaccomodatie

RKSV Altior - Langeraar RKSV

Tweets van de Dorpsraad

Twitter

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer