Informatie over V V

Met een aantal enthousiaste inwoners hebben we ruim een jaar gewerkt aan het opstellen van het dorpsplan inzake Verkeer en Mobiliteit.  We hebben een aantal verkeerssituaties besproken een aangegeven wat er volgend ons verbeterd kan worden. Ook het ontbreken van Openbaar Vervoer is uitgebreid aan de orde gekomen. Na het aanbieden van het dorpsplan en de oprichting van de vereniging,  zijn we met een kleine groep mensen verder gegaan om zo veel mogelijk plannen te realiseren. Wij gaan nu verder onder de naam Verkeer en Veiligheid.

Wij willen ons met name inzetten voor:

  • Realiseren Openbaar Vervoer in de kernen Langeraar-Papenveer.
  • Veiliger maken centrum Langeraar.
  • Veiliger maken verkeerssituatie brug Papenveer.
  • Snelheidsremmers rondom fietsbrug Papenveer.
  • Onveiligheid Oostkanaalweg.
  • Parkeerproblemen in nieuwbouw Langeraar.
  • Ook de in het dorpsplan aangeboden punten aan de gemeente zullen we meenemen.

Inmiddels heeft er in de diverse media nieuws gestaan over het Openbaar Vervoer dat mogelijk eind 2012 weer gaat rijden in onze kernen. Wij zijn hier heel erg blij mee. Het is belangrijk dat de diverse bedrijventerreinen, scholen en kernen bereikbaar zijn met openbaar vervoer.  We hopen snel door de vervoerder, provincie en gemeente hierover geïnformeerd te worden. En zo mogelijk dat we samen met de wethouder, in gesprek komen met deze instanties, over de tijden en route. 

Op dit moment denken wij mee over de verkeersoverlast die diverse bouwplannen kunnen veroorzaken, zoals de verplaatsing van de velden van Altior, de sloop en bouw van de Aarhoeve en de bouw van woningen in Langeraar….

Ook  het opknappen van de Langeraarseweg en vooral het voetpad langs de Langeraarseweg baart ons zorgen, aangezien dit gelijk is gepland met de diverse bouwprojecten.

Ook is er inmiddels een rondgang door het dorp geweest met de BOA (bijzondere opsporing ambtenaar) die o.a. let op onveilige verkeerssituaties in de Gemeente Nieuwkoop. Diverse knelpunten zijn besproken en we hopen dat dit de verkeersveiligheid zal bevorderen.

Graag wijzen wij u erop, dat u klachten of opmerkingen rondom verkeer en veiligheid kan melden via de website van de gemeente. Uw opmerking komt dan direct op de goede plaats terecht en u krijgt snel antwoord. 

Wij komen graag in gesprek met inwoners van Langeraar-Papenveer over verkeer en veiligheid.

Mocht u vragen of opmerkingen hebben, dan verzoeken wij u dit per mail aan ons kenbaar te maken. Ons mail adres is vv@rondomdeplassen.nl

U bent hier

Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (regel 2394 van /customers/b/2/5/daniazoet.nl/httpd.www/includes/menu.inc).

Blog van Werkgroep Verkeer en Veiligheid

Gewijzigde vertrektijden eerste ritten lijn 184

Over Arriva hebben we veel goede opmerkingen gehoord en een enkele slechte opmerking. De laatste gingen merendeels over de tijden in de ochtend. Een aantal leerlingen die met de bus mee wilden zouden te laat op school aankomen. Zo zou het Groene Hart College om 8.20 uur al beginnen met de eerste lessen. (En drie maal te laat werd, naar zeggen, tamelijk zwaar gestraft.) Op de tijd van 8.20 was niet gerekend,omdat bij Arriva de aanvangstijden van 8.30 uur was binnen gekomen. Er is door de werkgroep V&V contact gezocht via de gemeente met Arriva.

Feestelijke ingebruikname van de bus in Langeraar

Op woensdag 8 januari jl. is buslijn 184 feestelijk in gebruik genomen.

De lijn was sinds december 2012 in gebruik, maar doordat de Langeraarseweg gerenoveerd werd, kon de juiste route al die tijd niet gereden worden. Met het opleveren van de weg in december 2013, is per  6 januari 2014 de definitieve route in gebruik genomen.  Na ruim 15 jaar zijn Langeraar en Papenveer weer per bus bereikbaar en is er de  mogelijkheid om rechtstreeks naar Alphen aan den Rijn te reizen.  In Ter Aar, op de Kruisweg bij Woubrugge en in Nieuwveen is er de mogelijkheid over te stappen op andere buslijnen.

Bus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De renovatie van de Langeraarseweg is afgerond. Langeraar is vanaf 9 december 2013 weer bereikbaar van beide kanten en zijn winkels en voorzieningen weer gemakkelijk te bezoeken.

 

Reconstructie Langeraarseweg

Op vrijdagmorgen 6 december hebben we met een aantal bewoners een taart aangeboden aan de harde werkers van de reconstructie van de Langeraarseweg. Deze taart is speciaal gemaakt door Jan Wildenburg. Omdat ze deze morgen al bijna klaar waren konden we de werklui nog even bedanken voor de inzet van de afgelopen maanden. In de schuur bij Jan hebben we nog even gezellig koffie gedronken en de taart opgegeten. Eind van de middag is de weg weer open gegaan voor het verkeer. In de komende weken zullen de laatste klusjes nog opgeknapt worden.

Druppels verwijderdMaandag 19 augustus is daadwerkelijk de eerste rij druppels verwijderd. De volgende rij verdwijnt ook deze week en zijn ook beide drempels gerealiseerd.

Ook is er dan "SCHOOLZONE" aan gebracht in de Langeraarseweg.

Herstructurering van het centrum langeraar

19 augustus wordt er een begin gemaakt met de herstructurering van het centrum in Langeraar. En net is de tekening binnen gekomen, ontvangen van de gemeente Nieuwkoop.
De zo gehate druppels worden verwijdert en de eerste die verwijdert wordt neemt wethouder Gus Elkhuizen zelf voor zijn rekening.
Maandag 8.30 dus in het centrum en uiteraard met de aanwezigheid van de pers.

Werkgroep Verkeer en Veiligheid 2012

2012 is voor onze werkgroep een druk jaar geweest. Een aantal grote projecten stonden op de agenda, zoals de renovatie van de Langeraarseweg en de komst van de bus.
Wij zijn vanaf het begin betrokken geweest bij de plannen voor de Langeraarseweg. In april zijn wij voor het eerst in gesprek geweest met de gemeente, met een delegatie van meerder werkgroepen. Daarna zijn er nog een aantal gesprekken geweest. Wij zijn gesprekspartner geweest en hebben een aantal zaken kunnen verduidelijken en veranderen. Wij zijn blij met de punten die wij bereikt hebben, te weten:

Dorpsraad nog volop in gesprek over buslijn 184

Zoals eerder gemeld is de Dorpsraad “Rondom de plassen” nog volop in gesprek met de  gemeente en de Provincie Zuid-Holland over buslijn 184. Lijn 184 rijdt vanaf 10 december door onze kernen vanaf Alphen aan den Rijn, via de Paradijsweg naar Nieuwveen en weer terug.  De gemeente is nog in gesprek met Arriva om de bus een lus te laten rijden via de Schilkerweg en Westkanaalweg, wat het oorspronkelijke plan was.

Brief naar Arriva

De werkgroep verkeer en veiligheid is nog in contact met Arriva over de busroute. Zie de brief.

De bus gaat weer rijden.

Per 9 december gaat na jarenlange afwezigheid de bus weer rijden door de kernen Langeraar en Papenveer.

Een jarenlang traject van de gemeente en inwoners is hieraan vooraf gegaan. Wij zijn allen zeer verheugd dat onze inspanning gelukt is.

Buslijn 184 gaat via Alphen a.d. Rijn, Langeraar, Nieuwveen, Papenveer, Ter Aar, Alphen a.d. Rijn ieder uur rijden. Deze lus geeft mogelijkheden om over te stappen op diverse lijnen. Een aanwinst voor onze gemeente!

Pagina's

Tweets van de Dorpsraad

Twitter

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer